乾湿分離、ゼロ汚染 Separation of Dry and Wet Spaces, Zero Contamination

 上越フーズ株式会では「乾湿分離」方式を採用、工場に出入りする作業員は、必ず作業服に着替え、マスク・キャップを着用し、両手をよく洗って乾かしてからグローブをつけたうえで作業区に入るようにしています。また生産区には乾湿分離作業区を設け、作業中に身体のいかなる部分も食材に直接触れることがないようにしているほか、決して食材を落とすことがないようにして、ゼロ汚染を徹底しています。包装区でも、恒温制御器で食材の新鮮さを確保しています。

Joetsu has adopted a dry/wet separation design. All employees are required to wear overalls, caps, and masks, and wash and dry their hands before entering the work area. Furthermore, the production area is divided into dry and wet working zones. Throughout the production process, employees never touch food materials with any part of their bodies, and no materials are allowed to fell on the ground. As the result, Joetsu's products are absolutely free of contamination.
The packaging area is temperature regulated to ensure product freshness.





生産プロセス The Production Process

 上越フーズ株式会社では最新のフリーズドライ技術により、野菜・果物の全栄養素を完全に保つことを可能にしています。汚染されていない清らかな大地から収穫した各種野菜・果物を食材として、純天然で栄養価そのままのフリーズドライ野菜・果物を製造しています。

Joetsu features state-of-the-art freeze-drying technology, so all the vegetables and fruits harvested from the pure and clean natural environment can be converted into healthy and nutritious dried products.




前処理 Pre-processing

 全ての有機野菜は、産地で収穫後すぐに上越工場に運び、泥や砂を流して洗浄してから製造工程に入ります。

All organic raw ingredients are transported to Joetsu's factory immediately after being harvested.
After being washed to remove dirt and soil, they enter the production process.




X線異物検出設備
X-ray apparatus for foreign object detection

真空カプセル凍結技術 Space capsule vacuum drying technology

 上越フーズ株式会社では最新のフリーズドライ技術により、野菜・果物の全栄養素を完全に保つことを可能にしています。汚染されていない清らかな大地から収穫した各種野菜・果物を食材として、純天然で栄養価そのままのフリーズドライ野菜・果物を製造しています。

 フリーズドライは昇華の原理を利用した乾燥技術で、素材に含まれる水分を瞬間的に抽出して真空冷凍するものです。食材そのものの色と栄養成分を完全に保つことができるうえ、軽くなるので運送にも便利で、長く保存でき、復元性に優れています。

 凍結技術の利用により、収穫後の新鮮な食材の酸化による栄養流失を防ぎます。水分を抽出した後、食材の新鮮さが続き、そのままでも水でもどしても召し上がることができて大変便利です。

Joetsu has adopted the most advanced freeze-drying technology to preserve the nutritional value in vegetables and fruits. The freeze- drying technology ensures that all the vegetables and fruits harvested from the pure and clean natural environment can be converted into healthy and nutritious dried products.

The freeze-drying technology utilizes sublimation to instantly remove water from raw ingredients in a low-temperature vacuum environment The process preserves the original color and nutritional value of the ingredients. The products boast advantages of reduced weight, which facilities transportation, a prolonged shelf life, and the capability to be reconstituted.

The freezing technology can protect the nutritional value of freshly harvested ingredients from oxidation and deterioration. Drying ensures that the product stays fresh for a longer period of time and allows consumers to eat the products directly or reconstitute them by adding water.


真空包装室
Vacuum packaging chamber



真空急速冷凍乾燥機
Rapid vacuum freeze-drying machine


真空無菌包装 Sterile Vacuum Packaging

 真空無菌包装を採用し、充填から包装まで一貫作業に連続して行います。

Joetsu utilizes a sterile vacuum packaging process that is streamlined from loading to packing.




自動計量包装システム
 Multihead weigher





酵素醸造過程 Enzyme brewing process






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